De Limburgse economie groeit, maar…

De Limburgse economie kende een boerenjaar in 2019, maar kreeg door COVID-19 een flink klap in de eerste jaarhelft van 2020. Dat blijkt uit de berekeningen van de Toekomstindicator. Die publicatie brengt de economische gezondheid van Limburg in kaart. “In combinatie met een historische achterstand op Europese topregio’s maakt dat er dringend actie vereist is”, luidt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg, de alarmbel. “We zijn trots op onze ondernemers, maar willen met deze publicatie de kat de bel aanbinden. Onze overheden moeten zo snel mogelijk schakelen opdat onze bedrijven kunnen excelleren.”

“Het is belangrijk om ook de economische impact van het coronavirus permanent te monitoren. Vanuit de verschillende overheden zijn er al heel wat maatregelen genomen. Het is nu zaak om in iedere nieuwe fase adequaat te handelen vanuit alle bestuursniveaus om zo de Limburgse economie terug te lanceren en de welvaart te garanderen.”, aldus Jos Lantmeeters.

Lees het volledige persbericht op: https://www.voka.be/nieuws/toekomstindicator-grote-uitdagingen-voor-limburgse-economie