Sint-Truiden herdenkt corona-slachtoffers

Deze voormiddag vond in Sint-Truiden een ingetogen herdenking plaats ter ere van de vele inwoners die sinds 1 maart zijn overleden. Een groot gedeelte ervan was Covid-19 gerelateerd. Voor alle overlijdens golden dezelfde regels. Families moesten afscheid nemen op veilige afstand, niet hand in hand. Het rouw- en verwerkingsproces verliep heel anders.  Steun betuigen en gesteund worden kon enkel uit de verte. Terwijl we op het moment dat we een geliefde verliezen net nood hebben aan samen-zijn, een warme handdruk of knuffel. Om aan dit gemis tegemoet te komen, richt de stad Sint-Truiden een stilteplek in met vergeet-me-nietjes en een gedenkboom. Mensen kunnen dan op elk moment, wanneer zij er behoefte aan hebben, naar deze stilteplek gaan.

Het herdenkingsmoment werd rechtstreeks uitgezonden op TVL.

Een verslag van de herdenking kan je hier bekijken.