Beweeg! Het is sociaal, plezant en sportief!

Gouverneur Jos Lantmeeters roept de Limburgers op om zich niet op te sluiten in hun kot, maar om in beweging te blijven. “Dat is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, ook op de mentale gezondheid heeft het een positieve invloed”, aldus de gouverneur.

Door zelf het goede voorbeeld te geven, hoopt gouverneur Lantmeeters de Limburgers te overtuigen om meer te bewegen. “Sport is de enige buitenactiviteit die nog toegelaten is en maakt het mogelijk om toch wat sociaal contact te hebben. Daarnaast verbetert sporten onze natuurlijke weerstand, wat dan weer goed is voor onze algemene gezondheid. Laat deze lockdown dus geen lock-in zijn en kom ook eens uit uw kot.”

Er zijn tal van Limburgse organisaties en verenigingen die fijne en veilige initiatieven op poten zetten om de mensen meer aan het bewegen te krijgen. De actie Rond-je-Limburg van Een Hart voor Limburg, om samen 250 keer de omtrek van onze provincie te bewegen, is daar een mooi voorbeeld van. Ondertussen zijn er ook andere verenigingen die sportieve acties organiseren en vaak is dat ook nog eens gekoppeld aan de ondersteuning van een goed doel.

Jos Lantmeeters is duidelijk “Nodig uw buur eens uit voor een coronaproof wandeling of ga af en toe lopen met een vriend of vriendin. Geniet van het sociaal contact en de mooie omgeving die onze provincie te bieden heeft.

Want Limburgers, die steunen elkaar!”

Meer informatie over de actie van Een Hart voor Limburg op https://acties.eenhartvoorlimburg.be/project/28797

* Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport:

Met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden

Of met een maximum 4 personen inclusief jezelf en dat altijd met afstand van 1,5 meter