De warmste cadeautjes-estafette van het land

Het Belang van Limburg organiseert tijdens de lockdown #limburggeeft, de warmste cadeautjes-estafette van het land. Eén Limburger geeft een volledig Limburgs cadeautje aan een andere verdienstelijke Limburger. De ontvanger van vandaag geeft morgen een Limburgs pakje aan een andere Limburger. Wilt u ook meedoen aan onze actie? Verras dan zelf iemand met een cadeautje, steun de lokale handel en laat het ons weten via hbvl.be en hier@reageren.be.

Hoofdredacteur Ivo Vandekerckhove van Het Belang van Limburg geeft vandaag de aftrap van #limburggeeft. Hij schenkt een mandje met Limburgs fruit aan gouverneur Jos Lantmeeters.

Waarom de gouverneur?

“Onze gouverneur is de eerste burger van Limburg en moet in tijden van rampspoed de leiding nemen over de provincie en de hulpdiensten aansturen. Daarom vonden we het in deze pandemische tijden voor de hand liggen dat we met hem aan onze estafette begonnen. Vanuit zijn functie weet hij bovendien als geen ander wie vervolgens van hem een Limburgs cadeautje verdient.”

Welk Limburgs geschenk?

“Zongerijpt fruit uit onze boomgaarden in Zuid-Limburg zit boordevol vitamines. Vitamientje in Hasselt voert zelf de slogan ‘An apple a day keeps the doctor away’. Op ons verzoek werd een mooie mand samengesteld met uitsluitend Limburgse vruchten: zes soorten appels en peren, een doosje aardbeien en een flinke portie noten.”

Artikel uit HBvL op zaterdag 7 november 2020.

Foto: Luc Daelemans