Boekvoorstelling Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het CegeSoma onderzochten het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het resultaat is deze objectieve, degelijk onderbouwde en rijkelijk geïllustreerde publicatie.

Als bezet gebied moest de provincie Limburg aan heel wat uitdagingen het hoofd bieden: voedselschaarste, luchtbombardementen en de oprichting van een Jodenkamp. Daarnaast kreeg het provinciebestuur zelf intern ook te maken met machtsverschuivingen en inmenging van nieuwe politici die aan de kant van het nazisme stonden.

Hoe reorganiseerde de provincie Limburg zich? En welke impact had het provinciebestuur op het dagelijks leven van de Limburgers? In dit gloednieuwe boek ontdek je het allemaal.

Prijs: 25,00 euro

De kost van de verzending is niet inbegrepen in de prijs. Je kunt de publicatie zelf afhalen op de Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt.

Bestelformulier