Koningin Mathilde fietst door Noord-Limburg

Op dinsdag 18 oktober 2022 zakte Hare Majesteit Koningin Mathilde af naar Noord-Limburg voor een fietstocht van 30 km. Dit event is een persoonlijk initiatief van de Koningin dat past in het kader van haar 50ste verjaardag met als thema: “Bewegen en mentaal welzijn”.

De fietstocht begon aan het sportcentrum van het Provinciaal Domein Dommelhof in Pelt. Na een lokale ronde met 2 riksja’s, ging de route verder langs Hechtel, Lommel en Balen om uiteindelijk uit te komen op ‘Kwartier Ijzer’ in Leopoldsburg.

Tijdens de tocht kreeg de Koningin het gezelschap van leden van WTC De Bokkerijders, deelnemers aan het project ‘Rap op Stap’ van Horizont vzw, jongeren uit de eerste graad van het Provinciaal Instituut Lommel en adolescenten van de werkgroep ‘Nieuwe Kansen Geven’.